Opera Roger Waters opnieuw in Nederland!

4 december 2009

Joke TuinemaDe Noord-Hollandse Joke Tuinema wil voor de tweede keer de opera ‘Ça Ira’ op het podium zetten. Het enorme muziekstuk van Roger Waters wil zij uit gaan voeren ten bate van ‘Moed‘, de nieuwe naam voor de Stichting Tegen Zinloos Geweld. Dit maal zal de naam van het project zijn: ‘Ça Ira Moed’.

Ca_ira_moed_logo.indd

Anderhalf jaar geleden lukte het Joke Tuinema al om Ça Ira met een symfonieorkest en koor te brengen in het World Forum Theater in Den Haag.

Joke Tuinema neemt nu weer het initiatief vanwege de dood van de 14-jarige Urkse jongen, Dirk Post. Dirk was de zoon van de tenor André Post die één van de hoofdrollen in de opera in Nederland vertolkte.

Andre Post

André Post.

Joke Tuinema was vorige week zo getroffen door de dood van Dirk Post dat ze direct alle deelnemers van anderhalf jaar geleden heeft opgeroepen mee te doen. Onder hen zijn de bariton Ernst Daniël Smid en sopraan Karin ten Cate. Ook André Post heeft zijn medewerking toegezegd.

Joke Tuinema heeft er lang voor moeten knokken voordat ze eindelijk de rechten van Roger Waters kreeg. Inmiddels heeft Joke de toestemming om de opera een tweede keer uit te voeren. De bedoeling was om dat in de Duitse stad Hannover te doen. Echter heeft helaas de actualiteit van een zinloze moord haar doen besluiten de opera in Nederland uit te voeren ten bate van ‘Moed’.

Joke heeft nog geen dirigent en koor gevonden maar ze heeft wel, zoals ze zelf stelt, de rechten en de muziek van Waters. De verwachting is dat de uitvoering eind 2010 gerealiseerd moet worden. Vanuit Urk verwacht Joke alle medewerking. Inmiddels is er een special;e website in de maak: www.cairamoed.nl

Met betrekking tot de communicatie zal de Roger Waters Fanpage een belangrijke rol spelen.

Foto’s van ‘Ça Ira for Warchild’ zijn hier te bekijken.

Joke Tuinema met haar dochter Veerle in 2007:

joke_veerle

Reacties

reacties

« Terug naar nieuwsoverzicht

Youtube

Abonneer je nu op ons YouTube kanaal en bekijk al onze nieuwe filmpjes en verslagen van concerten als eerste.

Bekijk kanaal


Facebook

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van al het Pink Floyd nieuws en Pink Floyd Project optredens

Website realisatie door Qrul Media