Roger Waters met The Wall in Gelredome

27 mei 2010

Voormalig Pink Floyd-lid Roger Waters staat met zijn bekende werk The Wall op 8 april 2011 in het Gelredome in Arnhem. In 2011 is het precies dertig jaar geleden dat het album The Wall uitkwam. Om dit te vieren gaat Waters op tournee, waarbij hij meer dan 25 Europese steden aandoet.
Tot op heden heeft Waters The Wall slechts 31 keer uitgevoerd, in de Verenigde Staten, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De show was in het verleden te groot om ermee op tournee te gaan. Inmiddels zijn er veel grote stadions en is de techniek verbeterd, waardoor het wel mogelijk is te toeren.

Waters stapte in het midden van de jaren tachtig uit de band en verloor vervolgens de rechtszaak over de naam Pink Floyd. De andere bandleden maakten onder deze naam een doorstart.

De komende show belooft een groot spektakel te worden. Waters leeft zich uit in allerlei effecten, zoals een neerstortend vliegtuig, quadrafonisch geluid, vuurwerk, gigantische opblaaspoppen, projecties en een afgebroken muur die gedurende de show wordt opgebouwd.

De klassieker The Wall verscheen in 1979 en werd een van de bestverkochte albums ooit. Nadat de Berlijnse Muur was gevallen in 1989 gaf Waters een grote mega-show in Berlijn met The Wall als thema.

Waters wordt op zijn nieuwe tournee bijgestaan door onder anderen gitarist Snowy White en de neefjes Kipp, Mark en Michael Lennon van de groep Venice. Hun broer/neef Pat zou als enige bandlid niet meegaan.

Reacties

reacties

« Terug naar nieuwsoverzicht

Youtube

Abonneer je nu op ons YouTube kanaal en bekijk al onze nieuwe filmpjes en verslagen van concerten als eerste.

Bekijk kanaal


Facebook

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van al het Pink Floyd nieuws en Pink Floyd Project optredens

Website realisatie door Qrul Media