Roger Waters: ‘Show is niet antisemitisch’

6 oktober 2010

Roger Waters ontkent dat zijn concertshow The Wall antisemitische beelden bevat. Eerder deze week werd hij hiervan beschuldigd, maar Waters zegt op zijn officiële website dat er helemaal geen verborgen boodschappen in de vertoonde filmpjes zitten.

Een Amerikaanse joodse organisatie, de Anti-Defamation League (ADL), vindt dat er beelden worden gebruikt die ingaan op vooroordelen over joden en geld. Het zou betrekking hebben op een projectie die wordt getoond tijdens het nummer Goodbye Blue Sky, waarin vliegtuigen bommen laten vallen in de vorm van jodensterren en geldtekens.

Waters ontkent de geruchten en nodigt de directeur van ADL uit om eens te komen kijken en zelf te oordelen. Op zijn website schrijft hij: “Er zitten geen boodschappen in de beelden verborgen. Ik wil alleen duidelijk maken dat oorlogen te maken hebben met religies en geld.” Hij moedigt enkel de vrede aan, voornamelijk in het Midden Oosten, schrijft hij.

Waters tourt op het moment door Amerika en staat 8,9 en 11 april in het GelreDome.

Reacties

reacties

« Terug naar nieuwsoverzicht

Youtube

Abonneer je nu op ons YouTube kanaal en bekijk al onze nieuwe filmpjes en verslagen van concerten als eerste.

Bekijk kanaal


Facebook

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van al het Pink Floyd nieuws en Pink Floyd Project optredens

Website realisatie door Qrul Media